23 Mayıs 2013 Perşembe

Pratik Milföy Hamurundan Elmalı...

Malzemeler:
1 Paket Milföy Hamuru (fiyat uygun olduğu için BİM'den aldım)
2 Orta Boy Elma
2 Çay Bardağı Şeker
1 Avuç dövülmüş Fındık veya Ceviz
1 Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Yağ
Pudra Şekeri
Bir Tutam Un

Elmaları soyup rendeliyoruz, içine şekeri ilave edip tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz, soğuduktan sonra fındıkları ilave ediyoruz, arzuya göre tarçın-zencefil-kakule ilave edilebilir,
şekildeki gibi  milföy hamurlarını üçgen bir biçimde kesip yarısına hazırladığımız harç koyulur,


Tepsiye yapışmaması için tepsi unlanır

Uçları birbirine gelecek şekilde çapraz kapatılır, bıçak yardımıyla çentik atılır (piştiğinde içi açılmaması için)


Yumurta sarısı ve yağ kasede çırpıldıktan sonra fırça yardımıyla üzerine sürülür,


Fırından çıktıktan sonra elek yardımıyla pudra şekeri serpilir



Servise hazır afiyet olsun...




Hiç yorum yok: