21 Ocak 2013 Pazartesi

Nişan Ardı

Nişan ardı diye gelenek vardır bizde, erkek tarafı nişanda elleri döküm saçım çerezlerle, bohçalarla, meyvelerle gelirler, buna karşılık kız tarafı da el yapımı yiyecekler ve bohçalar götürür, bu adette erkek tarafı malını, kız tarafı da becerisini göstermiş olur, eskisi kadar bu düşüncede olunmasa da biz adeti yerine getirmek istedik.


Sandığın içinde pijama, gömlek, terlik, ceket, tshirt, iç çamaşırları, çorap ve daha önce yayınladığım seccade takımı var.


Üzerinde isimlerimizin yazılı olduğu kurabiyeler




İnternetten birçok kurabiye yapan yerle görüştüm ama hiçbiri tanesini 2 TLden aşağı düşmedi ayrıca kargo parasını da ben ödeyecektim, çok güzel yapamasam da, süper mutfak tan aldığım yazı ıstakası ve şeker hamuruyla 20 TL ye geldi kurabiyelerin 40 tanesi...


Yaprak Sarması


Kalbura Bastı Tatlısı


Bu Sepetin İçinde El yapımı Çerezler var, Kavrulmuş Ceviz İçi, Fındık İçi, Çekirdek gibi


Kıymalı Böreklerimiz


Tavuk Butlu Pilav ve Bakım Ürünleri Sepeti de vardı ama çekmeyi unutmuş nişanlım :)




6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun bu arada..Nişan bohçesi vs hepsi bahane önemli olan çıkılan bu yolda yürüyebilmektir birlikte. İnş bir ömür mutlu mesut olursun.. :)

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Sema Hanım, Amin umarım bütün bir ömür birlikte yürürüz bu yolda, mal, mülk hepsi boş sevgi olmayınca, darısı bekleyenlerin başına :)

pempe gönlüm sende dedi ki...

tebrik ederim:) Allah tamamına erdirsin. büyük bir bölümünü atlatmışsınız, evliliğe az kaldı o zaman hayırlı olur inşallah:)

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Pempe gönlüm sende, amin, evliliğe sanırım 7-8 ay daha var, önümüzde benim abim ve nişanımın abisi var :)
Kardeşler arası yaşlar yakın olunca düğünler de yakın olacak :)
Bu arada küçük bir sır vereyim senden (ç)aldığım valiz fikrine herkes bayıldı...

hayatapembebakangözler dedi ki...

allah tamamını erdirsin çok güzel olmuş herşeyiniz biz daha bohçayı nişanlıma götüremedik ablasını evlenecek ağustosun sonunda götürücez bide bavul aldık ama giderken kız tarafının maharetini göstereceğini hiç iblmiyordum sarma yaparız bizde börek açarız çok şık olur gidip baklava alınacağına böyle şeyler yapmak daha hoş bir fikir

Unknown dedi ki...

Amin Gizemcim, bizde adet budur el işi olması gerekiyor, tabii vakit yoksa mecbur dışardan almak zorunda kalıyor insan...
İnşaallah senin nişanardın da gönlüne göre olur, şimdi biz düğün telaşındayız, düğünardı da hazırlıyoruz, hepsi gelip geçecek, güzel anılar kalacak inşaallah...